We maken hier diverse bestanden beschikbaar voor publieke toegang. Voor het overzicht hebben we die bestanden verdeeld over enkele categorieën.

  • De bevoegdheidsverklaring die wij ondertekend van u ontvangen voordat wij materialen of diensten voor MMPI®-2/-A/-2-RF kunnen leveren.
  • De licentieovereenkomst die u invult als u software voor afname en scoring van MMPI®-2/-A/-2-RF wilt bestellen.

Onze helpdesk kan, met uw instemming, gebruik maken van een supportprogramma dat het mogelijk maakt om uw bureaublad te zien en over te nemen. Hiermee kunnen geen wijzigingen aan uw systeem worden aangebracht waarvoor beheerdersrechten zijn vereist.

Voor degenen die inmiddels wel weten hoe het zit met de drivers:

Voor degenen die graag nog wat uitleg willen:

De software voor MMPI®-2/-A/-2-RF maakt gebruik van een zogeheten dongle voor het registreren van de credits die u verbruikt voor het verwerken van de testen, en als bescherming tegen ongeoorloofde copieën. In de loop van de jaren zijn diverse uitvoeringen en varianten in gebruik genomen. Voor moderne computers (in ieder geval vanaf Windows 7) kunt u voor alle varianten dezelfde drivers gebruiken.

Dongles die worden aangesloten op de pc die de software uitvoert, zie onderstaande afbeelding, kunt u gebruiken met de sentinel runtime driver: voor nieuwe installaties met een dongle model Sentinel (links op de foto, paars van kleur) of voor bestaande installaties met een van de andere modellen.

lokale dongles

Als u een netwerkdongle gebruikt, zie onderstaande afbeelding, dan installeert u op de computer waarop u de dongle aansluit ook de sentinel runtime driver: voor nieuwe installaties met een dongle model Sentinel (links op de foto, paars van kleur) of voor bestaande installaties met een van de andere modellen. Als u de dongle helemaal links op onderstaande afbeelding gebruikt (sentinel), dan kunt u hiermee volstaan. Als u een van de andere gebruikt, dan heeft u ook de hardlock server service nodig: downloaden. Bij de installatie van de hardlock server service heeft u de optie om ook de hardlock driver te installeren. Deze optie dient u NIET te gebruiken.

Op de pc die de software uitvoert, wat een andere computer dient te zijn, installeert u ook de eerder genoemde sentinel runtime: voor nieuwe installaties met een dongle model Sentinel (links op de foto, paars van kleur) of voor bestaande installaties met een van de andere modellen.

netwerkdongles

Er is een programma dat de data in uw dongle zichtbaar maakt.

Als u een netwerkdongle heeft, kunt u het gebruik van de dongle monitoren met een speciaal programma.

  • Normen voor de software d.d. 4-12-2014. Sla dit bestand onder de naam norms.lib op in %PROGRAMDATA%\MMPI-2-RF.
  • Referentiegegevens voor de software d.d. 31-10-2013. Sla dit bestand onder de naam references.lib op in %PROGRAMDATA%\MMPI-2-RF.
  • De help-informatie die u ook in de software kunt vinden (opent in een nieuw tabblad).
  • Voorbeeldprofiel